Articolo

Amikor ez a cél elérhetetlennek tűnt, a garázs rendezésére összpontosítottam

Amikor ez a cél elérhetetlennek tűnt, a garázs rendezésére összpontosítottam

Inspirációért ne keressen tovább. . . Erin Palinski-Wade, RD, CDCESM 2021. március 31

12 lehetséges jel, hogy túl sok cukrot eszel

A gyomorrontás, az ingerlékenység és a lomhaság mind figyelmeztetések arra, hogy túlzásba viszed az édes dolgokat.

Írta: Julie Revelant 2021. március 30

10 egészségesebb pörgetés a klasszikus grillezett sajtos szendvicsen

Akár hiszi, akár nem, ezt a tipikusan kényeztető kényelmi ételt egészséges ebéddé vagy vacsorává alakíthatja – anélkül, hogy feláldozná ezt a gazdag, sajtos ízt. Ezek. . .

Írta: Lauren Bedosky 2021. március 29

10 fehérjedús leves az elégedettségért

Számos egészségügyi előnnyel jár, ha fehérjét viszünk be a leveseinkbe – íme 10 tápláló recept a kezdéshez.

Írta: Lauren Bedosky 2021. március 19

Még több bizonyíték arra, hogy egy napi tojás nem tartja távol az orvost

Egy új tanulmány azt sugallja, hogy a tojás nem tesz jót, ha a hosszú élettartam elősegítéséről van szó, de az eredmények nem ilyen egyszerűek.

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 16"

A munkahelyi pikkelysömör megterhelő lehet, és ez a betegség fellángolását okozhatja.

A pikkelysömör számos kihívást jelenthet a munkahelyen. Ennek az autoimmun betegségnek a látható természete megnehezíti, hogy eltitkolják a munkatársak előtt, akik kíváncsiak lehetnek, vagy akár tévesen azt gondolják, hogy a bőrbetegség fertőző. Ez viszont nagyon kínos vagy kínos lehet valakinek, aki ezzel az állapottal él. A pikkelysömör tünetei magát a munkát is megnehezíthetik.

Kathleen Carter, a National Psoriasis Foundation korábbi tájékoztató koordinátora azt mondja, hogy a pikkelysömör munkahelyi kezelése stresszt okozhat az emberekben, a stressz pedig a pikkelysömör fellángolását okozhatja.

„A stressz nagy kiváltó ok, ezért csúnya kis ciklussá válik” – mondja Carter.

Előfordulhat, hogy a pikkelysömörben szenvedő dolgozóknak szabadságot kell kivenniük az orvoshoz vagy a fényterápiás kezelésekhez. A pikkelysömör tünetei olyan súlyosak lehetnek, hogy munkáját megnehezíti, vagy otthon kell maradnia.

Nem könnyű eldönteni, hogy mikor, hogyan, és még azt is, hogy megbeszélje-e pikkelysömörét munkáltatójával vagy kollégáival. A pikkelysömörben szenvedőknek maguknak kell meghozniuk ezt a döntést, mondja Carter. Általánosságban azonban úgy véli, hogy jobban megnyugtatja a munkatársait, ha nyíltan beszél az állapotáról. Mások tájékoztatása a pikkelysömörről szintén enyhítheti az Ön által érzett stresszt.

„Sok ember számára megkönnyebbülést jelenthet ennek elismerése” – mondja Carter. Tudasd másokkal: „Pszoriázisom van, de ez nincs hatással arra, hogy produktív munkás legyek. Továbbra is haszna lehetek a munkacsoportunknak. ’”

Íme néhány további dolog, amit érdemes szem előtt tartani:

Állítsa be a prioritásait. Ha a pikkelysömör fellángol a munkahelyén, segít a fontossági sorrend meghatározásában, hogy mikor mit kell tenni. Először a legfontosabb feladatokat oldja meg. Így, ha a nap folyamán elfogy az energiája, a teendők listáján szereplő kevésbé sürgős dolgok várhatnak.

Maradj pozitív. Ha energiaszegény napja van, vagy a pikkelysömör fellángol, próbáljon pozitív gondolatokat gondolni. Ne erőltesd meg magad túlságosan, ütemezd át magad a munkanapon, és ne hagyd, hogy a betegség uralja a gondolataidat.

Érdeklődjön orvosával. Ha nem elégedett jelenlegi kezelési tervével, keresse fel bőrgyógyászát. A pikkelysömör kezelésére számos új gyógyszer létezik, amelyek hatékonyak. Ön és orvosa kiválaszthatja az Önnek megfelelőt.

Ismerje meg munkahelyi jogait

A pikkelysömörrel való együttélés azt jelentheti, hogy bizonyos szállásokra van szüksége a munkahelyén. Lehet, hogy olyan gyógyszereket szed, amelyek elnyomják az immunrendszerét, és fogékonyabbá teszik a betegségekre. „Ha gyakran betegeskedik, rugalmas munkaidőre lehet szüksége” – mondja Carter.

Ha pszoriázisos elváltozások vannak a kezén és a lábán, segíthet, ha ergonomikus munkaállomást vagy hangfelismerő szoftvert kér, hogy ne kelljen mindig billentyűzetet használnia a gépeléshez. Szerencsére Carter azt mondja: „Munkaadója különféle módokon tudja kielégíteni az Ön igényeit a munkája alapvető kötelezettségeinek teljesítése érdekében. ”

Ha szabadságra van szüksége az orvosi találkozókhoz vagy kezelésekhez, a Family and Medical Leave Act (FMLA) segíthet. Ha megfelel bizonyos feltételeknek, évente legfeljebb 12 hét fizetés nélküli, munkahelytől védett szabadságra lehet jogosult.

Ha a pikkelysömör vagy arthritis psoriatica súlyos, jogosult lehet az amerikaiak fogyatékkal élők törvénye (ADA) szerinti szállásra. A Job Accommodation Network (JAN) webhely olyan hasznos információkat is tartalmaz, mint például az általános ADA irányelvek és elérhetőségek, így választ kaphat kérdéseire.

Iratkozzon fel Psoriasis Hírlevelünkre!

The Latest in Psoriasis

Te – Igen, Te! — Lehet Psoriasis Patient Advocate

Írta: Howard Chang 2021. március 25

A pikkelysömörrel való élet ázsiai amerikaiként azt jelentheti, hogy „keserűt eszik”

Írta: Howard Chang 2021. március 3

Mi a teendő, ha a helyi kezelések nem elegendőek a pikkelysömörhöz

Az Ön állapotának előrehaladtával előfordulhat, hogy meg kell fontolnia szisztémás kezeléseket a tünetek kezelésére.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23

10 jel, hogy itt az ideje, hogy hívja bőrgyógyászát a pikkelysömörrel kapcsolatban

Előfordulhat, hogy fel kell vennie a kapcsolatot bőrgyógyászával a rendszeres látogatások között.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23

Hogyan navigáljunk az egészségbiztosítás változásaiban a pikkelysömörrel

Írta: Howard Chang 2021. január 29

Milyen 35 évet élni pikkelysömörrel: Glenn története

Íme, hogyan töltötte egy New York-i férfi élete felét az állapot kezelésével.

Írta: Colleen de Bellefonds, 2021. január 28

5 tipp a láb pikkelysömörének kezelésére

A pikkelysömör hatással lehet a lábadra, és kihívást jelent a megkerülést. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyekkel megelőzheti a problémákat.

Írta: Nina Wasserman 2021. január 28

5 módszer a biztonságos sportolásra pikkelysömörrel

A kellemetlen, viszkető bőr plakkok megnehezíthetik az aktív tartást és a sportolást. Ezek az egyszerű lépések segíthetnek abban, hogy a játékok szórakoztatóak legyenek.

Írta: Nina Wasserman 2021. január 28

Mit jelent a COVID-oltás a pikkelysömörben szenvedők számára

Írta: Howard Chang 2021. január 25

Mit kell tudni a szőrtelenítésről, ha pikkelysömörben szenved

Akár a nem kívánt szőrszálakat szeretné eltávolítani az arcáról, a lábáról vagy a teste más területéről, a következőket kell tudnia ahhoz, hogy ezt kíméletesen és biztonságosan végezze. . .

Írta: Katherine Lee 2020. december 10"

Könnyű megbántani magát amiatt, hogy nem tesz eleget mások segítéséért, mert a saját biztonságát kell az első helyre helyeznie. Shutterstock

A családom még márciusban kezdett küzdeni a kibontakozó COVID-19 világjárványhoz mi az dianol kapcsolódó bizonytalanságokkal. Egy nappal azelőtt, hogy elindultunk a kisebbik lányunkhoz és a szüleimhez Dél-Kaliforniába, a feleségemmel töröltük a járatainkat. Két héttel később a lányom közvetlenül a téli negyeddöntő előtt kijelentkezett a kollégiumából, miközben az egyeteme arra készült, hogy teljesen áttérjen az online távoktatásra.

Szülői ösztönöm azt súgta, hogy ugorjak be az autóba, és vigyem vissza a lányomat. De egy másik hang visszatartott. A félelem kerített hatalmába, amikor arra gondoltam, hogy esetleg kitenném magam a koronavírusnak az ezer mérföldes túra során, amihez benzinkutaknál és gyorséttermeknél, valamint motelben való tartózkodásra lesz szükség.

Krónikus betegségekkel élek, beleértve az asztmát és a pikkelysömört, amelyek a COVID-19 szövődményeinek hátterében álló kockázati tényezőkké válhatnak. Biológiai gyógyszert is szedek a pikkelysömörre, amely elnyomja az immunrendszeremet, és potenciálisan még nagyobb kockázatot jelenthet az egészségemre, ha elkapnám a COVID-19-et.

Eleinte megkönnyebbültem, amikor meghallottam, hogy a lányom kollégiumi társának apja felajánlotta neki, hogy elviszi Észak-Kaliforniába, de aztán mélységes bűntudat éreztem, amiért nem magam kaptam meg. Nem tudtam megszabadulni az érzéstől, hogy cserbenhagytam.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan kezelem a szorongásaimat a koronavírus árnyékában

Bűnös utazásom kezdete

A márciusi utazás elmulasztása egy mindent átható bűntudat kezdete volt. Ahogy minden nap változó tájon navigáltam a bezártságban, úgy tűnt, folyton kudarcot vallok. A tükör mutatóujja azzal vádolt, hogy mindenkit cserbenhagytam, magamat is.

Nem szeretem az egészséges bűntudatot, de szívesen fogadom. Ha valami rosszat, sértőt vagy bántót csinálok, akkor ez a bűntudat arra késztet, hogy jóvátételt vagy kijavítást tegyek. A bűntudatnak lehet építő célja, például megtanít egy életleckét, vagy felfed valamit, amin változtatni tudok, hogy jobb ember legyek. De ez a bűntudat, amely a koronavírusra adott válaszomból fakadt, gyakran nem tűnt olyan segítőkésznek.

Amit nem számoltam ki a COVID-korszak életegyenletében, az a járvány átélése mentális és érzelmi terhe. Sok máshoz hasonlóan én is felfokozott szorongással és hiányérzettel küszködtem, ahogy ez az új normális helyzetbe süllyedt. A krónikus egészségi állapotokkal való együttélésből fakadó stressz még jobban korlátozta, mint ahogy be akartam vallani.

Ahelyett, hogy motivált lettem volna, hogy elintézzem a dolgokat a bezártság alatt, gyakran úgy éreztem magam, mint egy pacák, és hagyom, hogy a napok elteljenek anélkül, hogy bármit is kijelölnék a teendőim listájáról. A család viccelődött, hogy senki sem tudja megmondani a hét napját, de az nagyon zavart, hogy nem tudtam péntektől hétfőtől, mivel általában a napirendemen vagyok.

Hamarosan a bűntudat átterjedt életem minden területére, és úgy nőtt, mint az élesztő a kelesztő tésztában.

Egy későbbi márciusi esemény jelképezi az önmagammal való növekvő elégedetlenségemet. Februárban négy hónapos szünetet kezdtem miniszteri munkámban. Március végén a gyülekezeti csapat azon fáradozott, hogy alkalmazkodjon az online összejövetelekhez. Kértem az egyházat, hogy ideiglenesen helyezzék vissza a pozíciómba, hogy segítsek a válságon, de azt mondták, hogy folytassam a pihenést. Bűntudat támadt, amiért megkönnyebbültem, amiért akkor is folytathatom a szünetet, amikor a csapatomnak rengeteg munkával kellett szembenéznie.

KAPCSOLÓDÓ: Szorongásom és COVID-19: Kérlek, ne mondd, hogy megnyugodjak

A bezárás arra is hatással volt, hogy képes vagyok-e gondoskodni a családomról. Miután a lányom hazatért, megkértem, hogy helyezze karanténba a nővére körülbelül 10 percre lévő egyszobás lakásába. Nem törődő apának éreztem magam, amiért nem akarom, hogy otthon éljen, pedig nagyon megérti az egészségügyi problémáimat. Azt is éreztem, hogy cserbenhagytam az idős szüleimet, amikor nem tudtam segíteni nekik a munkájukban és a folyamatos egészségügyi problémák kezelésében.

A lista folytatódik. Utáltam magam, amiért megkárosítottam azokat, akik vásároltak és szállították az élelmiszereimet. A késői alvás, a virtuális találkozók lemondása és az edzési rutinom kihagyása lusta énem szokásává vált.

Kiemelt

Bedobozva az 1. epizódba: Szorongás és depresszió a COVID-19 idején

A neves szerző, Dr. Andrew Solomon a mentális egészségről beszél a koronavírus-járvány idején. …Tudj meg többet

Megküzdés a krónikus bűntudattal

Időnként még mindig elönt az alkalmatlanság és a lelkiismeret-furdalás érzése, de ez sokkal jobb, mint korábban. Íme néhány módszer, amellyel megtanultam megbirkózni a krónikus bűntudattal:

Fogadja el a személyes korlátozásokat

Kezdetben nem tudtam elfogadni azokat a korlátozásokat, amelyek a járvány idején a biztonságom előtérbe helyezésével járnak. Most, amikor egy gondolat azzal kezdődik, hogy „kell”, ez segít végiggondolnom, hogy ez az impulzus reális-e az új helyzet és az egészségügyi kockázataim alapján. Megszívleltem, hogy nem vagyok tökéletes, és megtanultam türelmesebb lenni önmagammal, miközben rájövök, hogyan kell újból eligazodni az életben.

Ismerje fel a COVID-19 példátlan természetét

El sem tudom mondani, hányszor hallottam a világjárványt „példátlannak” minősítve. ” Hasznos tudni, hogy mindenki más is alkalmazkodik ezekhez a szélsőséges körülményekhez, és tudomásul venni a krónikus betegségeim mögött rejlő kockázatok összetettebbé válását.

Bízzon megbízható barátokban és családtagjaiban

Sokáig nem akartam megosztani senkivel a bűntudatomat. Amikor végre elkezdtem beszélni róluk a barátaimmal és a családdal, többnyire bátorítást és empátiát kaptam. Valójában az én átláthatóságom lehetővé tette mások számára, hogy megosszák saját küzdelmeiket negatív és elsöprő érzésekkel a járvány idején.

Részesítse előnyben az öngondoskodást

A stressz óriási kiváltója a pikkelysömörömnek és az ekcémámnak. Amikor a bőröm elkezdett lobogni a világjárvány első heteiben, tudtam, hogy prioritásként kell kezelnem magammal való törődést, emlékeztetve magam arra, hogy az öngondoskodás lehetővé teszi, hogy segítsek másokon, és jobban koncentrálhassak a munkámra. Azt tapasztaltam, hogy az extra alvás és a vonzó hobbik enyhítik a stresszt és javítják a hangulatomat.

Tűzz ki elérhető célokat

Amikor elkezdődött a bezárás, ki akartam takarítani és rendbe tenni az egész házat. Amikor ez a cél elérhetetlennek tűnt, a garázs rendezésére összpontosítottam. Eddig kertészkedtem egy kicsit és kitakarítottam egy íróasztalt. A kisebb feladatok elvállalása olyan győzelmeket adott, amelyekre építhetek, és lehetővé tette, hogy kevesebbet csináljak. Arra koncentráltam, amit irányítani tudok, és mit tehetek a rendelkezésemre álló energiával. Azután megnyugodhattam, ha a többit későbbre hagytam.

Legyen ráhangolódva a tanulási lehetőségekre

A COVID-19 korszaka segített többet megtudnom magamról. Valamilyen szinten tudtam, hogy ambiciózus, motivált ember vagyok, akinek sokat kell elérnie ahhoz, hogy jól érezze magát. A világjárvány arra késztetett, hogy foglalkozzam a fenntarthatatlan gondolkodásmóddal kapcsolatos bűntudattal. Megtanulom értékelni a lassabb életmódot, értékelem a kisebb teljesítményeket, és csatlakozom másokhoz, hogy szembenézzek az előttünk álló kihívásokkal.

A COVID-19 kétségtelenül velünk lesz egy ideig, csakúgy, mint a hozzá kapcsolódó negatív érzések, például a bűntudat. Ha olyan krónikus betegsége van, mint én, légy kedves magadhoz ezekben a bizonytalan időkben, miközben proaktívan kezeled ezeket a haszontalan érzelmeket.

Fontos: A cikkben kifejtett nézetek és vélemények a szerző nézetei és véleményei, nem pedig a mindennapi egészség.

Iratkozzon fel Psoriasis Hírlevelünkre!

The Latest in Psoriasis

Te – Igen, Te! — Lehet Psoriasis Patient Advocate

Írta: Howard Chang 2021. március 25

A pikkelysömörrel való élet ázsiai amerikaiként azt jelentheti, hogy „keserűt eszik”

Írta: Howard Chang 2021. március 3

Mi a teendő, ha a helyi kezelések nem elegendőek a pikkelysömörhöz

Az Ön állapotának előrehaladtával előfordulhat, hogy meg kell fontolnia szisztémás kezeléseket a tünetek kezelésére.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23

10 jel, hogy itt az ideje, hogy hívja bőrgyógyászát a pikkelysömörrel kapcsolatban

Előfordulhat, hogy fel kell vennie a kapcsolatot bőrgyógyászával a rendszeres látogatások között.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23

Hogyan navigáljunk az egészségbiztosítás változásaiban a pikkelysömörrel

Írta: Howard Chang 2021. január 29

Milyen 35 évet élni pikkelysömörrel: Glenn története

Íme, hogyan töltötte egy New York-i férfi élete felét az állapot kezelésével.

Írta: Colleen de Bellefonds, 2021. január 28

5 tipp a láb pikkelysömörének kezelésére

A pikkelysömör hatással lehet a lábadra, és kihívást jelent a megkerülést. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyekkel megelőzheti a problémákat.

Írta: Nina Wasserman 2021. január 28

5 módszer a biztonságos sportolásra pikkelysömörrel

A kellemetlen, viszkető bőr plakkok megnehezíthetik az aktív tartást és a sportolást. Ezek az egyszerű lépések segíthetnek abban, hogy a játékok szórakoztatóak legyenek.

Írta: Nina Wasserman 2021. január 28

Mit jelent a COVID-oltás a pikkelysömörben szenvedők számára

Írta: Howard Chang 2021. január 25

Mit kell tudni a szőrtelenítésről, ha pikkelysömörben szenved

Akár a nem kívánt szőrszálakat szeretné eltávolítani az arcáról, a lábáról vagy a teste más területéről, a következőket kell tudnia ahhoz, hogy ezt kíméletesen és biztonságosan végezze. . .