Articolo

Ce să știți despre beneficiile uleiului de somon

Ce să știți despre beneficiile uleiului de somon

Suplimentele de ulei de somon conțin o formă concentrată de ulei din somon. Sunt bogate în grăsimi sănătoase care au numeroase beneficii pentru sănătate.

Uleiuri de pește, cum ar fi uleiul de somon, pot beneficia pielea, părul, creierul și sănătatea generală, în mare parte datorită conținutului ridicat de omega-3 acizi grași.

Acest articol examinează numeroasele avantaje ale preluării suplimentelor de ulei de somon, plus câteva lucruri de luat în considerare.

Care sunt avantajele uleiului de somon?

Suplimentele de ulei de somon și ulei de somon pot oferi mai multe beneficii importante pentru sănătate.

bogată în Omega-3S

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale uleiului de somon provin în principal din oferta bogată de omega-3 acizi grași. Acizii grași omega-3 din pești includ acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA).

oamenii de știință consideră că acestea sunt grăsimi sănătoase și cred că pot beneficia de sănătatea generală.

Acestea Tipurile de grăsimi provin din dietă, în mare parte din fructe de mare.

Luarea suplimentelor de ulei de somon poate fi o modalitate utilă pentru cei care nu mănâncă prea multe fructe de mare pentru a obține aceste grăsimi sănătoase. Consumarea acizilor grași omega-3 poate avea o serie de beneficii.

antiinflamator

Inflamația excesivă este un marker al unui număr de boli cronice și poate crește riscul multor boli peste timp.

Omega-3 acizii grași ajută la reducerea inflamației în organism.

Un studiu postat la tranzacții ale societății biochimice notează că există câteva acțiuni diferite de acizi grași omega-3 din organism. Acestea par să blocheze markeri ai inflamației și să perturbe centrele de semnalizare din celule. Aceste efecte combinate pot ajuta la reducerea inflamației în organism.

În studiile umane, acizii grași omega-3 au ajutat oral la reducerea markerilor inflamației în artrita reumatoidă.

pot îmbunătăți sănătatea inimii

Aportul regulat de acizi grași omega-3 poate ajuta la îmbunătățirea markerilor sănătății generale a inimii, deși cercetările au găsit dovezi contradictorii în acest sens.

poate ajuta și unii oameni să gestioneze colesterolul din sânge și trigliceride Niveluri.

American Heart Association recomandă consumul unei diete sănătoase pentru inimă, care include două porții de pește pe săptămână, cum ar fi somonul. Peștele este o sursă bogată de proteine ​​care include omega-3. Este scăzut în grăsimi saturate în comparație cu carnea roșie.

Institutele Naționale de Sănătate a Suplimentelor Dietetice observă că aportul obișnuit de acizi grași omega-3 scade nivelul trigliceridelor din sânge și că că Cu cât o persoană consumă mai mult, cu atât este mai mică trigliceridele de sânge. Consumul de acizi grași omega-3 poate ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale.

Aportul regulat de acizi grași omega-3 poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea generală a inimii prin reducerea riscului de evenimente majore ale bolilor de inimă, cum ar fi accident vascular cerebral sau inimă atac.

Omega-3 acizi grași înșiși pot reduce, de asemenea, riscul de boli de inimă în anumite situații.

Institutele Naționale de Sănătate din Suplimente dietetice observă că consumul de surse de acizi grași omega-3 este asociat cu un risc redus de deces și alte riscuri de boli cardiovasculare. Dovezile sunt cele mai puternice pentru suplimentele de pește și ulei de pește.

Unele studii la animale au constatat, de asemenea, că acizii grași omega-3 ajută la asigurarea unei frecvențe cardiace normale și a unui flux de sânge suficient la inimă.

Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă spune că luarea suplimentelor Omega-3 nu reduce riscul de boli de inimă.

În schimb, spune că persoanele care în mod regulat consum alimente, mai degrabă decât suplimente, care conțin omega-3 sunt mai puțin susceptibile să moară de boli de inimă.

pot promova pielea sănătoasă

uleiuri de pește și omega-3-urile lor pot promova, de asemenea, sănătos sănătos piele.

O recenzie postată la droguri marine a constatat că uleiul de pește și acizii grași înrudiți au ajutat la îmbunătățirea pielii în câteva moduri, inclusiv:

 • Reducerea hiperpigmentării
 • Îmbunătățirea funcției barierei pielii
 • Reducerea pielii uscate și mâncărimea de la dermatită
 • Accelerarea vindecării rănilor
 • Prevenirea prevenirii Dezvoltarea cancerului de piele

Aplicarea peștilor Uleiul către piele și luarea suplimentelor de ulei de pește oral pot ajuta la furnizarea acestor beneficii.

poate promova ochii sănătoși

acizi grași omega-3, cum ar fi cei din uleiul de somon, pot, de asemenea, Promovează ochii și viziunea sănătoasă.

O recenzie postată pentru a menționa că faptul că nu are suficienți acizi grași omega-3 în dietă poate contribui la degenerarea retinei. Menținerea unei oferte constante de omega-3 în dietă poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

Un studiu postat pe știința viziunii translaționale & Tehnologia a constatat că suplimentele omega-3 au scăzut presiunea intraoculară, ceea ce este un factor de risc pentru glaucom. Rezultatele, de la primul studiu uman cunoscut, sunt în concordanță cu studiile anterioare la animale.

pot promova sănătatea creierului

Mulți oameni iau ulei de somon sau suplimente omega-3 pentru a sprijini sănătatea creierului.

Institutele Naționale de Sănătate a suplimentelor dietetice notează că acizii grași omega-3 par a fi importanți în dezvoltarea și funcția creierului.

Aportul regulat de acizi grași omega-3 poate De asemenea, joacă un rol în îmbătrânirea creierului sănătos.

O recenzie postată la frontiere în neuroștiința îmbătrânită notează că creierul îmbătrânit este mai predispus la inflamație și niveluri mai mici ale acestor acizi grași importanți. Niveluri mai mari de acizi grași omega-3, cum ar fi DHA și EPA, prezintă efecte pozitive la persoanele altfel sănătoase sau la cei cu deficiențe cognitive ușoare.

în timp ce surse bogate de omega-3 pot ajuta cu întreținerea generală și funcția creierului, efectele pot dura timp și pot dispărea dacă persoana încetează să mai ia suplimentele.

O recenzie postată la Journal of Prevenirea bolii Alzheimer că suplimentele omega-3 pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv mai bine atunci când oamenii le folosesc de peste 3 ani.

poate fi cel mai bine să începeți să luați suplimente mai devreme, deoarece pot fi cele mai eficiente pentru prevenirea bolii atunci când creierul este încă Healthy.

Acestea fiind spuse, cercetările au găsit rezultate contradictorii cu privire la efectele preluării acizilor grași omega-3 asupra tulburărilor majore, cum ar fi boala Parkinson și Alzheimer. Oamenii de știință trebuie să facă mai multe studii umane de înaltă calitate pe aceste subiecte.

Este uleiul de somon mai bun decât alte uleiuri de pește?

Beneficiile uleiurilor de pește provin în principal din concentrația lor ridicată de omega- 3 acizi grași, inclusiv DHA și EPA.

Conținutul real al acestor uleiuri în orice supliment dat va varia în funcție de numeroși factori, cum ar fi de unde a venit somonul, din ceea ce a mâncat și temperaturi în regiune . Furnizorul și procesul de fabricație poate face, de asemenea, diferența.

Alte uleiuri, cum ar fi uleiul de krill sau uleiul de algă, pot fi similare în calitate cu uleiul de somon.

Verificați eticheta suplimentului cu Vedeți cât de mult conține EPA și DHA un supliment pe doză recomandată.

Cum funcționează?

Suplimentele de ulei de somon cresc nivelul de omega-3 important din organism. Aceștia sunt nutrienți esențiali, ceea ce înseamnă că organismul nu poate face acești compuși-trebuie să provin din dietă.

acizii grași omega-3 înșiși sunt larg utili. Cercetările au postat notele că pot fi găsite și utilizate de multe membrane celulare din tot corpul.

Aceasta include celulele din țesutul nervos, inima și retina. Alături de alți compuși de ajutor, Omega-3s traversează chiar bariera sânge-creier.

Când în interiorul corpului, grăsimile omega-3 ajută la scăderea trigliceridelor din corp, devin parte a membranelor celulare sau se încorporează în ele, influențează semnalizarea celulelor și ajustați modul în care funcționează receptorii din celule.

doza și cum să o luați

Doza de suplimente de ulei de somon variază în funcție de producător. În multe cazuri, o persoană poate utiliza produsul așa cum regizează eticheta.

doza pe care o recomandă etichetele pot varia și poate varia de la 100 mg la mai mult de 1 g. Dozele pot ajunge până la 3 grame, dar o persoană ar trebui să le folosească doar sub îndrumarea directă a medicului.

lucrează întotdeauna cu un medic și urmează orice instrucțiuni specifice pe care le oferă cu privire la limitele de dozare personale.

Iată mai multe informații despre cantitățile recomandate de acizi grași omega-3 pentru a consuma pe zi.

efecte secundare și interacțiuni

Oamenii tolerează în general uleiul de somon bine atunci când îl iau Pe măsură ce eticheta produsului direcționează sau sub îndrumarea unui medic.

Unele persoane pot experimenta efecte secundare minore, cum ar fi respirația proastă sau mirosul rău al corpului. Alții pot experimenta simptome digestive, cum ar fi arsuri la stomac, supărare digestivă sau scaune libere.

Dozele mai mari pot interfera cu modul în care cheagurile de sânge și o persoană pot experimenta sânge sau pot sângera ușor. Acest lucru poate provoca, de asemenea, o interacțiune cu unele medicamente, cum ar fi medicamente subțiri de sânge sau medicamente pentru hipertensiune arterială.

la persoane sensibile sau la doze foarte mari, uleiul de somon și omega-3s pot scădea imunitatea imunității organismului Răspuns.

Persoanele cu alergii la fructe de mare poate avea nevoie să evite uleiul de somon.

Există o anumită îngrijorare cu privire la riscul ca peștele să fie contaminat din cauza substanțelor chimice de mediu, a metalelor grele și a poluării. Oricine este preocupat de acest lucru poate dori să se verifice cu furnizorul suplimentului de ulei de somon.

În general, Administrația pentru Alimente și Droguri (FDA) recomandă consumul de două -trei porții de somon pe săptămână. Acesta spune că somonul este scăzut în mercur și sigur de consumat pastila cardio active. Cu toate acestea, acest lucru nu oferă informații despre siguranța suplimentelor de ulei de somon.

Folosiți doar suplimente de ulei de somon, conform instrucțiunilor sub îndrumarea unui medic.

Alte modalități de a obține omega-3s

Uleiul de somon este o sursă bogată de acizi grași omega-3, dar nu este singura sursă. Alte surse ale acestor acizi grași importanți includ:

 • Alte forme de ulei de pește
 • Pește uleios în sine, cum ar fi somonul, heringul, tonul și hamsii
 • alte fructe de mare, inclusiv midii, stridii și roe
 • semințe, cum ar fi in, cânepă și chia
 • Câteva nuci, cum ar fi nucile
 • alge marine și alge, cum ar fi Spirulina, Nori și Chlorella

Tipul și potența acizilor grași omega-3 în alimente vor varia foarte mult.

rezumat

Uleiul de somon este o sursă bogată de acizi grași omega-3 care pot avea beneficii pentru sănătate atunci când o persoană o ia în mod regulat.

Unii oameni pot beneficia de ea mai mult decât altele, cum ar fi cei care nu sunt au acces la surse bogate de acizi grași omega-3 în dieta lor.

Surse de acizi grași omega-3, cum ar fi uleiul de somon, pot oferi o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației și susținerea inimii și inima și Sănătatea creierului. Alte surse de omega-3s pot oferi beneficii similare.

Uleiul de somon poate interacționa cu unele medicamente și poate avea efecte secundare la doze mari. Discutați întotdeauna cu un medic înainte de a adăuga orice supliment la dietă.

 • Cardiovascular/cardiologie
 • Sănătate pentru ochi/orbire
 • Neurologie/Neuroștiință
 • Nutriția/Dieta

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .