Articolo

Legătura de hiperactivitate pur și simplu nu a fost dovedită.”

Legătura de hiperactivitate pur și simplu nu a fost dovedită.”

Pur și simplu nu dorește ca oamenii să folosească Wii Fit ca alternativă la activitățile reale de fitness.

"Dacă vei înlocui antrenamentul degetelor mari cu jocurile video Wii cu un joc de exerciții Wii, aceasta este o alegere bună, în ceea ce privește activitatea reală și consumul caloric," el spune. "Speranța [totuși] este că, dacă putem angaja oamenii să încerce unele dintre aceste sporturi prin Wii, îi putem atrage să încerce lucrul real și să facă niște exerciții adevărate."

Caracteristica WebMD Examinat de Louise Chang, MD la 29 mai 2008

Surse

SURSE:

Cedric X. Bryant, PhD, FACSM, Chief Science Officer, American Council onExercițiu.

Joseph Donnelly, EdD, profesor de sănătate sport și știința exercițiului fizic,Centrul de activitate fizică și management al greutății de la Universitatea din Kansas.

Marc Franklin, director de relații publice, Nintendo of America.

© 2008 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.

Fasciita plantară este o afecțiune dureroasă cauzată de inflamația benzilor de țesut care leagă călcâiul de degetele de la picioare.

Care sunt simptomele?

Simptomele includ durere în partea inferioară a piciorului – în partea din față sau în centrul osului călcâiului. S-ar putea să observați că este mai rău dimineața când vă treziți prima dată („durere la primul pas”). Și se poate întâmpla când stai în picioare după ce ai stat mult timp.

De asemenea, este mai probabil să simți asta imediat după exercițiu.

Cum este diagnosticat?

În mod normal, medicul dumneavoastră vă poate spune dacă aveți aceasta doar verificând zonele sensibile la picior. Adesea, ei pot identifica ce cauzează durerea în funcție de locul în care se află. Probabil că nu vor face niciun test de imagistică. În cazuri rare, ar putea sugera o radiografie sau un RMN pentru a exclude o altă cauză, cum ar fi un nerv ciupit sau comprimat sau o fractură de stres la călcâi.

Fasciita plantară dispare în mod normal de la sine după câteva luni. Odihna și administrarea de medicamente pentru durere fără prescripție medicală pot ajuta suganorm pret catena la reducerea umflăturilor și vă pot face mai confortabil. Medicul dumneavoastră vă poate sugera întinderi sau purtarea călcâielor pentru ușurare. Dar sunați-vă medicul cu privire la starea dumneavoastră dacă nu se îmbunătățește sau dacă observați roșeață sau vânătăi pe călcâi.

Referință medicală WebMD Evaluat de Tyler Wheeler, MD pe 06 martie 2021

Surse

SURSE:

Picior ortopedic american & Societatea gleznei: „Fasciita plantară”. 

Academia Americană de Chirurgii Ortopedici.

KidsHealth.org: „Fasciita plantară”.

La zi.

De Jessica Cassity

Zvonul: Pilates vă oferă un antrenament mai bun decât yoga (sau invers)

În sănătatea minte-corp există două tabere principale: oameni care sunt devotați Pilates și oameni care jură yoga. Susținătorii ambelor spun că antrenamentele fac practic același lucru (lungesc și întăresc corpul). Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sunt convinși că unul este cu mult superior celuilalt. (Care, desigur, depinde de cine întrebi.) Există vreo diferență fiziologică care o face pe una mai eficientă decât pe cealaltă? Sau este o chestiune de preferință personală?

Verdictul: Yoga și Pilates oferă rezultate similare și pot fi complementare

„Oamenii mă întreabă adesea diferența dintre Pilates și yoga”, spune Pilates și instructor de yoga Jennifer DeLuca, proprietarul BodyTonic Pilates Gymnasium din Brooklyn. Cu toate acestea, nu este atât de ușor de explicat. S-ar putea să fi auzit că Pilates se referă mai mult la tonifierea miezului, în timp ce yoga este mai bună pentru relaxare și flexibilitate. Dar, așa cum subliniază DeLuca, „Poți găsi un profesor de yoga grozav care te poate învăța mai multe despre nucleul tău decât un anumit instructor de Pilates și un profesor minunat de Pilates care îmbunătățește o clasă cu atenție și întindere mai mult decât un anumit profesor de yoga.”

De aceea, compararea celor două poate fi un caz de mere și portocale. „Ambele Pilates și yoga au potențialul de a fi aproape forme perfecte de fitness dacă sunt comunicate de un profesor atent și experimentat”, spune DeLuca. Pentru a găsi potrivirea potrivită pentru dvs., testați diferite clase, studiouri și stiluri. Yoga are mai multe stiluri, inclusiv hatha și vinyasa. Pilates variază în funcție de locul în care este practicat — pe un covoraș sau mașini — precum și de viteza cu care este predat.

Există unele caracteristici care fac Pilates și yoga la fel, iar altele care le deosebesc. „Pilates și yoga se concentrează atât pe respirație, aliniere, echilibru, forță și flexibilitate”, spune DeLuca. „Amândoi cer să fii prezent și să-ți folosești întregul corp.” Ambele sunt, de asemenea, desculte și au mișcări și ipostaze stabilite – dintre care câteva se suprapun.

Dar Pilates tinde să fie mai concentrat pe mișcările practicate la sol față de pozițiile în picioare și se pune accent pe antrenarea nucleului în seturi scurte (cum ar fi 10 repetări pentru fiecare mișcare). În yoga, ești vertical pentru o mare parte a clasei, în funcție de stil. Echilibrul este explorat, la fel și răsucirea și împingerea corpului la flexibilitatea sa maximă. Core se lucrează și în yoga, dar cursurile nu implică numărare sau seturi.

În loc să aleagă un antrenament în detrimentul celuilalt, DeLuca sugerează să le faci pe amândouă. „Între cele două practici echilibrezi puterea și flexibilitatea într-un mod sănătos”, spune ea. Întărirea nucleului la cursul de Pilates vă va oferi un echilibru mai bun în yoga; creșterea flexibilității la cursul de yoga vă va permite să vă mișcați mai mult și mai adânc în Pilates. În plus, spune DeLuca, orice formă de exercițiu are un punct de rentabilitate descrescătoare: fii prea flexibil fără puterea de a o susține și s-ar putea să te rănești; Dezvoltă-ți multă forță fără să-ți iei timp să te întinzi și, de asemenea, te vei pregăti pentru probleme. „Acolo unde Pilates se atrage, yoga se deschide”, spune DeLuca. „Este un echilibru.”

Sigur, știi că ar trebui să mănânci bine pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă. Dar ce știm cu adevărat despre modul în care alimentele pe care le consumi afectează modul în care te simți acum? Poate vinul roșu să vă dea bătăi de cap, bomboanele vă fac pe tine și pe copii să scapi de sub control și pizza îți va face cu adevărat să iasă fața?

Da și nu. Experții spun că atunci când vine vorba de a mânca pentru o bunăstare de zi cu zi, uneori miturile despre modul în care unele alimente afectează sănătatea pot fi mai puternice decât adevărul.

De fapt, cercetătorii nu vor putea niciodată să separe definitiv efectele alimentelor de alți factori pentru a dovedi sau infirma multe dintre aceste mituri comune.

Luați doar zahărul, de exemplu.

"Mulți oameni cred că zahărul provoacă hiperactivitate, dar de fapt, circumstanțele în care este administrat în doze mari, cum ar fi la o petrecere distractivă, Halloween sau o zi de naștere, provoacă hiperactivitate," spune Nelda Mercer, RD, purtătoarea de cuvânt a Asociației Americane de Dietetică. "Legătura de hiperactivitate pur și simplu nu a fost dovedită."

„Oh, capul meu doare”

Mulți oameni evită și anumite alimente precum ciocolata sau vinul roșu pentru că se tem că le va da bătăi de cap.

Cu toate acestea, expertul în cefalee Seymour Diamond, MD, director al Clinicii Diamond Headache din Chicago, spune că mai multe studii au arătat fără echivoc că nu există nicio legătură între alimente și durerile de cap. Dar asta nu înseamnă că mitul încă nu va fi valabil pentru unii oameni, în special pentru cei care suferă de migrene recurente.

"Fac asta de aproape 40 de ani și cred în oameni. Și oamenii ne spun de obicei despre anumite alimente care declanșează migrene," Diamond spune WebMD. "Dar doar aproximativ 30% dintre migrenați sunt cu adevărat sensibili la orice."

National Headache Foundation recomandă persoanelor care suferă de dureri de cap recurente să țină un jurnal cu alimentele consumate înainte de atacurile de migrenă pentru a determina eventualele sensibilități alimentare. Alimentele raportate frecvent ca declanșatori ai durerilor de cap includ:

Brânzeturi învechite Alimente care conțin cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul, băuturile răcoritoare și ciocolata Orice murat, fermentat sau marinat Carne procesată care conține nitrați Aspartam (îndulcitor artificial)

Diamond spune că alcoolul poate declanșa și o durere de cap, așa cum poate atesta oricine care a suferit o mahmureală după ce a băut prea mult. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul provoacă lărgirea vaselor de sânge, provoacă deshidratare și chiar poate scădea zahărul din sânge, toate acestea putând duce la o durere de cap. În plus, anumite băuturi care au fost învechite sau procesate într-un balon sau butoi, cum ar fi vinul roșu, pot conține și anumite produse secundare care pot provoca dureri de cap.

A continuat

„Dar mă va face să izbucnesc”

Cărui adolescent nu i s-a spus să stea departe de pizza sau alte alimente grase pentru că le va face fața să apară cosuri?

Dar Academia Americană de Dermatologie spune că adevărul este că cercetările științifice ample nu au găsit încă o legătură între dietă și acnee. Cu alte cuvinte, alimentele nu provoacă erupții.

Dermatologul Doris Day, MD, spune că se fac unele studii care încep să arate că ar putea exista ceva legat de legătura alimente-acnee, dar problema este că este o legătură dificil de demonstrat.

Întrebarea este, mănânci anumite alimente pentru că ești stresat, iar stresul este același lucru care provoacă acneea?" spune Day, profesor asistent de medicină la Universitatea din New York. "Sau în preajma menstruației când vrei să mănânci ciocolată. … Hormonii sunt cei care creează acele pofte care creează și acneea sau este mâncarea în sine?"

Day spune că până când cercetătorii vor dovedi contrariul, cel mai bine este să-ți urmezi instinctul.

"Îți cunoști propriul corp și știi ce se întâmplă cu tine când mănânci anumite lucruri," spune Day. "Deci, asta este adevărat pentru tine și trebuie să eviți acești factori declanșatori."

Day spune că unii oameni pot confunda, de asemenea, erupțiile legate de alimente ale unei afecțiuni a pielii numită rozacee cu acnee. Rozaceea este o boală a pielii care poate provoca roșeață și umflare, de obicei pe față. Se știe că alimentele picante, băuturile calde și băuturile alcoolice provoacă apariția acestei afecțiuni.

„Te va ajuta să dormi”

Un pahar de lapte cald înainte de culcare îți poate calma nervii, dar nu te va trimite neapărat în țara viselor.

Cercetătorul de somn Thomas Roth, PhD, spune că, în ciuda numeroaselor mituri, niciun studiu nu a arătat vreodată o relație cauză-efect între mâncare și somn.

"Nu există date științifice care să sugereze că bananele, curcanul sau oricare dintre acele alimente bogate în triptofan vă fac somnoros," spune Roth, director de cercetare la Henry Ford Hospital Sleep Disorders and Research Center din Detroit. Triptofanul este o substanță chimică găsită în lapte și alte alimente despre care unii cred că are efecte de inducere a somnului.

A continuat

Dar Roth spune că alimente și băuturi care conțin alcool sau cofeinăsunt cunoscut că afectează calitatea somnului pe care îl primește o persoană. Mulți oameni s-ar putea să nu realizeze câtă cofeină primesc pe parcursul unei zile, deoarece consideră doar cafeaua sau ceaiul ca surse, dar băuturile răcoritoare și ciocolata conțin și cantități semnificative de cofeină.

Alcoolul este adesea considerat un sedativ, dar deși poate ajuta oamenii să adoarmă mai repede, calitatea somnului are de suferit pe măsură ce numărul tulburărilor de somn crește odată cu consumul de alcool.

Cercetătorii spun că mâncarea și somnul sunt, de asemenea, legate într-un alt fel – consumul prea mare de alimente sau mâncarea prea târziu poate îngreuna să adormi sau să adormi.

"Știu din experiență personală că, dacă mănânc prea târziu, nu pot dormi," spune dieteticianul Mercer. "Mulți oameni care nu sunt obișnuiți să mănânce după ora opt pot avea dificultăți, deoarece sunt prea sătui pentru a dormi."

A merge la culcare cu stomacul plin poate provoca, de asemenea, disconfort gastro-intestinal, iar sprijinirea pe mai multe perne poate fi necesară pentru a lăsa gravitația să ajute alimentele să coboare acolo unde trebuie să ajungă.

De Brett Grossfeld

Un antrenament la prânz este un lux pentru cei suficient de norocoși să locuiască aproape de sala de sport sau să lucreze într-o clădire cu un centru de fitness la fața locului. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, antrenamentul în timpul orelor de lucru necesită atât o planificare dedicată, cât și noroc. Programul meu de lucru nu a fost întotdeauna cel mai flexibil. Dar acum, că lucrez într-un mediu de birou, am descoperit că merită să fac tot posibilul să-mi folosesc pauza de prânz pentru exerciții fizice.

Mă antrenez în timpul prânzului pentru că:

Se întrerupe ziua de lucru. Exercițiile fizice la prânz, după o dimineață încărcată, este o modalitate excelentă de a-ți epuiza și de a obține un impuls de adrenalină care mă va duce prin următoarele patru sau cinci ore de muncă. Îmi dă un sentiment de împlinire și, dacă reușesc să fac un antrenament complet, nu trebuie să merg la sala după muncă (când este plină la capacitate maximă).

Mă ajută să evit consumul de zahăr și cofeină. Iubesc cafeaua și îi voi susține cu bucurie beneficiile, dar constat că, atunci când nu fac mișcare la prânz, îmi refuz un impuls sănătos de energie la prânz care, spre deosebire de cafea, nu implică un accident. În situații îngrozitoare, sunt înclinat să mănânc un baton de bomboane sau o băutură dulci când nu mă antrenez — iar accidentul de la asta îmi poate distruge destul de eficient întreaga seară.

Mă ajută să-mi gestionez mâncatul. Trebuie să planific în consecință zilele în care fac mișcare la prânz. Asta înseamnă, de obicei, să am un mic dejun bogat sau o gustare ușoară la prânz, care nu mă lasă să mă simt umflat. Când nu mă antrenez după-amiaza, sunt nerușinat predispus să merg la cel mai apropiat local de mâncare din vedere (care, de cele mai multe ori, este un taco joint sau un cărucior cu hot-dog cu adevărat umbrit). Rezultatul final: o oră sau două de muncă lent. Antrenamentul la prânz mă ajută să păstrez disciplina de a mânca sănătos pe tot parcursul zilei.

Mă inspiră să fac o varietate de antrenamente. Nu am luxul unei săli de sport din apropiere, așa că trebuie să folosesc mediul înconjurător atunci când fac mișcare la prânz. Acest lucru poate fi la fel de ușor ca o sesiune de jumătate de oră de alergări pe deal sau sprinturi pe partea de sus a structurii de parcare. Dar uneori înseamnă flotări în cabina mea sau yoga în parc. Nu știu niciodată ce îmi va dicta programul de lucru, așa că am stabilit anumite antrenamente pentru timpul liber pe care îl am. Un prânz de 15 minute înseamnă de obicei o explozie rapidă în abdomen, în timp ce o oră întreagă poate implica o încălzire, o cantitate decentă de exerciții cardio și unele întinderi. Totuși, indiferent de ceea ce fac, păstrez mereu în mașină un schimb suplimentar de haine — și o mulțime de deodorant. Oricât de grozav este să faci un antrenament la prânz, nu merită niciodată ca colegii tăi să te evite pentru că miroși a transpirație.

Pe o mașină asemănătoare unui pat, cu un cărucior în mișcare, curele și arcuri, Robin Harrison se echilibrează pe umerii ei, cu picioarele goale în curele deasupra capului. Din această poziție impresionantă, ea își îndoaie genunchii spre urechi și expiră profund în timp ce își articulează coloana vertebrală înapoi pe trăsură.

Harrison face Pilates (puh-LAH-teez), sistemul de exerciții de întărire și întindere menit să dezvolte nucleul corpului (abdominali, spate, șolduri și fesieri) și cea mai tare tendință în nebunia fitness-ului minte-corp care mătură națiunea. . Reprezentantul de vânzări farmaceutice din Little Rock, Ark., este instruit printr-o serie de poziții de o oră pe un covor și câteva mașini diferite asemănătoare cu echipamentele de tortură medievale, cu nume precum Reformer, Cadillac și Baril. Când termină, se simte întinsă și întărită.

"În jurul întregii mele secțiuni mediane mă simt atât de mai slabă," ea spune. "Nu sunt doar eu — am primit complimente de la alți oameni care au observat că arăt mai slabă. Am slăbit centimetri și hainele mele se potrivesc diferit."

Harrison, în vârstă de 35 de ani, a fost atrasă de Pilates în urmă cu șase luni, cu promisiunea de a avea mușchi mai lungi, o flexibilitate sporită (este o alergătoare cu ischiochimbiolarele scurte și strânse) și o formă mai elegantă. În câteva luni, ea și-a tăiat stomacul, și-a tuns șoldurile și și-a întins ischiochimbiolarele, totul fără a-și uza pantofii de alergat.