Articolo

Néha aggodalomra ad okot a kórházi kezelések, a gyógyszeres kezelések ütemezése

Néha aggodalomra ad okot a kórházi kezelések, a gyógyszeres kezelések ütemezése

„Az egyik legnagyobb kockázati tényező a túlsúly vagy az elhízás” – mondja Abel. „Az egészséges táplálkozás és a testmozgás 70 százalékkal csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. ”

A szívelégtelenség kockázatának megelőzésének vagy csökkentésének másik módja az, hogy figyelmet fordítanak a szívelégtelenséggel összefüggő tünetekre, mint például:

Légszomj Fáradtság Duzzanat a lábakban, a bokában és a lábfejben Gyors szívverés

Ezeket gyakran el lehet hagyni, mert az emberek túlságosan a koleszterinre és a vércukorszintre koncentrálnak, mondja Ábel, hozzátéve: „Fokozottabb tudatosságra van szükség mind az orvosokban, mind a betegekben.

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

Legújabb szívegészségügy

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27

6 dolog, amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Találja meg a választ a védőoltás beszerzésével és az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdéseire.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 5

Az American Heart Association hivatalossá teszi a Heart-Mind Kapcsolatot

 Az AHA szerint a mentális és a szív- és érrendszeri egészséget összekapcsoló kutatások elérték a kritikus tömeget. És lehet cselekedni is.

Írta: Allison Young, 2021. március 26

A testmozgás, nem a tesztoszteronterápia, javítja az artériák egészségét középkorú és idősebb férfiakban

Annak ellenére, hogy a tesztoszteronterápia növelheti ennek a férfi nemi hormonnak a szintjét, egy új klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy ez nem segít a belső bélés kialakításában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

Az éneklő sebészek új zenét adnak ki a szív hónapjában

A duó második EP-jének célja, hogy felhívja a figyelmet, és arra ösztönözze a hallgatókat, hogy szívük egészségét helyezzék előtérbe.

Írta: Katie Williams 2021. február 26

Sok idős felnőtt szed aszpirint a szív egészségére, még akkor is, ha ez nem ajánlott

Azok a 75 év felettiek, akiknek soha nem volt szív- és érrendszeri eseményük, például szívinfarktus vagy szélütés, nem valószínű, hogy profitálnak a napi aszpirinből. De egy új. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 24

A transznemű nők az életkor előrehaladtával egyedi szívkockázatokkal küzdenek

A nemi hovatartozást megerősítő hormonkezelés idővel olyan szív- és érrendszeri kockázatokat jelent a transznemű nők számára, amelyek eltérnek a nőket fenyegető kockázatoktól. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 22

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: mit kell tudnia szíve egészségéről

A Castle Connolly Top Doctorként elismert haladó szívelégtelenség és transzplantációs kardiológiai szakember válaszol a szív megtartásával kapcsolatos kérdésekre. . .

2021. február 22-ig

A fiatal fekete felnőttek sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a szívátültetés után

Egy új tanulmány szerint a fiatal fekete felnőttek kétszer nagyobb valószínűséggel halnak meg a beavatkozást követő egy éven belül.

Szerző: Jordan M. Davidson 2021. február 5

Artériás károsodáshoz kötődő terhességi cukorbetegség évekkel a terhesség után

Azoknál a nőknél, akiknek terhességi cukorbetegségük van a terhesség alatt, fokozott a kockázata az úgynevezett koszorúér meszesedésnek – a felhalmozódó lepedéknek. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 2"

A vérnyomás rendszeres ellenőrzése segíthet megelőzni a szívelégtelenséget. Shutterstock

Az American Diabetes Association szerint több mint 30 millió amerikai él cukorbetegséggel, ezzel a hetedik vezető halálok az Egyesült Államokban. És jól dokumentált, hogy a cukorbetegeknél fokozott a szívelégtelenség (HF) kialakulásának kockázata. A szakértők azonban harmoniqhealth.com nem tudták, hogy a nem milyen fontos szerepet játszik a szívelégtelenség kialakulásában szenvedő cukorbetegeknél.

Egy 2019 májusában a Diabetologia-ban (az Európai Cukorbetegség Tanulmányozó Szövetségének folyóirata) megjelent tanulmány szerint, amely nagyjából 12 millió férfit és nőt hasonlított össze, az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő nőknél 47 százalékkal nagyobb a szívelégtelenség kockázata, mint a férfiaknál. típusú cukorbetegség. A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő nőknél 9 százalékkal nagyobb volt a betegség kialakulásának kockázata, mint a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő férfiaknál.

A cukorbetegség diagnózisát követően a szívelégtelenség megnövekedett kockázata jelentősen nagyobb a nőknél, mint a férfiaknál, ami rávilágít a cukorbetegség intenzív megelőzésének és kezelésének fontosságára a nők körében” – mondja a vezető szerző, Toshiaki Ohkuma, PhD, a George Institute kutatója. a Global Health számára Newtownban, Ausztráliában.

A különbség oka nem világos, de a kutatóknak van néhány elmélete.

A prediabéteszes időszak, az az idő, amikor a vércukorszint emelkedik, de előfordulhat, hogy még nincsenek tünetei, vagy még nem diagnosztizálják cukorbetegségét, nőknél akár két évvel is hosszabb lehet, ami a szívelégtelenség nagyobb kockázatával járhat.

Ezenkívül a nőknél a szívroham tünetei nem jól ismertek, és gyakran nem kezelik őket, ami szintén megfelelhet a szívelégtelenség megnövekedett valószínűségének ebben a populációban. „Mivel a nőknél a szívroham tünetei kevésbé ismertek, mint a férfiaké, sokkal több nő szenved „néma szívrohamban”. Nem kezelik őket csendes szívrohamokkal, és a második szívroham gyakran súlyosabb, mint az első” – mondja Robert Busch, MD, endokrinológus és a New York-i Albany Medical Center klinikai kutatási igazgatója, aki nem részt vesz a vizsgálatban.

A tanulmány szerzői azt is megjegyzik, hogy „a cukorbetegség kezelésében a nemek közötti különbségek alátámaszthatják ezeket az összefüggéseket, mivel a történelem során a nők vércukorszintje gyengébb volt, mint a férfiaké. ”

„További kutatásra van szükség annak érdekében, hogy megértsük azokat a mechanizmusokat, amelyek alátámasztják a cukorbetegség [különösen az 1-es típusú] által okozott szívelégtelenség túlzott kockázatát a nőknél, és csökkenteni tudjuk a cukorbetegséggel járó terheket mindkét nemnél." mondja Dr. Ohkuma.

KAPCSOLÓDÓ: A szívrohamok egyre gyakoribbá válnak a fiatalabb nők körében, kutatási eredmények

A megelőzés kulcsfontosságú a szívelégtelenség kockázatának csökkentésében

Az orvosok jól ismerik a szívelégtelenség és a cukorbetegség közötti kapcsolatot, és Dr. Busch szerint: „E szoros kapcsolatra tekintettel igyekszünk gondoskodni arról, hogy a cukorbetegséget úgy kezeljük, hogy közben védjük és ápoljuk a szívet. ”

Vannak azonban olyan lépések, amelyeket megtehet a szívelégtelenség kialakulásának esélyének csökkentése érdekében, beleértve:

Tartsa fenn a vércukorszintjét, és vegyen be minden cukorbetegség elleni gyógyszert az előírás szerint. Rendszeresen konzultáljon orvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy receptje frissítésre szorul, vagy vannak-e olyan új gyógyszerek a piacon, amelyek megfelelőek lehetnek. Figyeld a koleszterint. Az LDL-koleszterin (rossz koleszterin) szintjét rendszeresen ellenőrizni kell, és az orvosok sztatinokat írhatnak fel, hogy csökkentsék a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Figyelje a vérnyomását. A 130-140 közötti szisztolés nyomás és a 90 körüli diasztolés nyomás ideális a cukorbetegek számára. Tartsa be az egészséges táplálkozást és a rendszeres testmozgást. Az egészséges glikémiás index megőrzése érdekében kerülje a magas zsír- és szénhidráttartalmú ételeket. Minden új edzésprogram megkezdése előtt konzultáljon orvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szívét nem befolyásolja negatívan a fizikai stressz.

Az orvossal végzett rendszeres ellenőrzések segíthetnek a változások vagy az ingadozó trendek pontos meghatározásában. Legalább évente meg kell látogatnia orvosát.

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb szívelégtelenség

„Második esély az életben”: az újdonsült anya felhívja a figyelmet a szívelégtelenség ritka formáira a terhesség alatt

Nem sokkal a szülés után Jen Rohe-nál peripartum cardiomyopathiát diagnosztizáltak, egy olyan típusú szívelégtelenséget, amelyet a tünetek miatt nehéz felismerni. . .

Írta: Ashley Welch 2021. február 18

„Meg fogok halni, és nem akartam meghalni”: Egy katonai állatorvos arról számol be, hogyan segítettek az életmódbeli változások legyőzni a szívelégtelenséget

Miután az Egyesült Államok hadseregében szolgált, Dani Aylsworth megküzdött a PTSD-vel, az alkoholizmussal és egy nem kapcsolódó vírusfertőzéssel, amely szívelégtelenséget váltott ki.

Írta: Ashley Welch 2021. február 16

Drámaian nő a szívelégtelenség miatti halálozások száma az Egyesült Államokban – állapította meg a tanulmány

A kutatók szerint az egészségügyi innovációra és a megelőzés hatékony megközelítésére van szükség a tendencia visszaszorításához.

Írta: Don Rauf 2019. november 6

Egy tanulmány szerint a szívelégtelenség miatti halálozások száma fiatalabb felnőtteknél nő

A kutatók szerint az afro-amerikai férfiak és nők nagyobb kockázattal szembesülnek, mint a fehér lakosság.

Írta: Don Rauf 2019. május 29

Az újonnan diagnosztizált szívelégtelenségben szenvedő betegek számára az influenza elleni oltás életmentő lehet

Becky Upham 2018. december 13

A MitraClip ígéretet mutat a súlyos szívelégtelenség kezelésében

Új kezelési lehetőséget kínálhat a szívelégtelenségben szenvedőknek egy ruhacsipeszszerű eszköz, amely csökkenti a mitrális billentyű szivárgását.

Írta: Brian P. Dunleavy 2018. szeptember 26

Az új Apple Watch szívfunkciókkal és FDA-jóváhagyással rendelkezik

A valós idejű információ a szívbetegségek korai diagnosztizálását jelentheti.

Becky Upham 2018. szeptember 17

Mennyi nátriumot kell fogyasztania pangásos szívelégtelenség esetén?

Szakértők szerint bonyolult meghatározni a szívelégtelenségben szenvedő betegek étrendjében az ideális sómennyiséget.

Írta: Ashley Welch 2018. augusztus 22

Az FDA emlékeztet a gyakori szívgyógyszerekre a rák miatt

A gyógyszer hatóanyagának szennyeződését a rákhoz kötik.

Fran Kritz 2018. július 19

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27. Az összes megtekintése

A pihentető alvás kulcsfontosságú a szívelégtelenségben szenvedő jó élethez. Alamy

A szívelégtelenség miatt gyengének és fáradtnak érezheti magát a nap folyamán. De tudtad, hogy a nappali fáradtság részben a szívelégtelenség által súlyosbított vagy azzal összefüggésben fellépő alvási problémák következménye?

Az ismert bűnösök közé tartozik az alvási apnoe, az ortopnoe és az időszakos végtagmozgási zavar.

„Ha úgy ébred fel, hogy nincs kipihenve, vagy nappali álmossága van, vagy ha energiahiány miatt csökkentenie kell a nappali tevékenységét, ezek annak a jelei lehetnek, hogy alvás közben valami történik” – mondja Rami Khayat, MD, pulmonológus. alvásgyógyászati ​​szakértő az Ohio Állami Egyetem Wexler Orvosi Központjában, aki túlnyomórészt szívbetegekkel dolgozik.

Tudjon meg többet a szívelégtelenséggel összefüggésbe hozható alvászavarok minden típusáról, és arról, hogy mit kell tenni ellene, hogy jól aludhasson.

1. Alvási apnoe

Dr. Khayat szerint az alvási apnoe a szívelégtelenségben szenvedő betegek akár 70 százalékánál is előfordul.

Az alvási apnoének két típusa van: az obstruktív alvási apnoe (OSA), a leggyakoribb típus, amikor a torok hátsó részének izmai túlságosan összeesnek alvás közben, részben vagy teljesen elzárva a légutakat. A kevésbé gyakori központi alvási apnoe (CSA) általában a súlyosabb szívelégtelenségben szenvedőket érinti, és különösen a férfiakat, mondja Khayat. „Bizonyos szívelégtelenség esetén előfordulhat az egyik vagy a másik, vagy mindkettő” – mondja David Markham, MD, az Emory Egyetem orvostudományi docense, a fejlett szívelégtelenség és a transzplantációs kardiológia szakértője. Mind az OSA, mind a CSA megszakítja az éjszakai légzést, és hozzájárul a nappali fáradtsághoz.

„Mindkét körülmény a vér oxigénszintjének időszakos csökkenését eredményezheti, ami növeli az adrenalinszintet a szervezetben, és ébredést eredményez” – mondja Khayat. „És mindezen tevékenységek károsak a szívelégtelenség kezelésében. ”

2. Orthopnea

Sok szívelégtelenségben szenvedő ember is tapasztal ortopnoét, légszomjat fekvés közben, vagy paroxizmális éjszakai nehézlégzést, légszomjat, amely egy-két óra alvás után felébreszti őket, mondja Dr. Markham. “Ezek a kamrai nyomással és a térfogati túlterheléssel kapcsolatosak” – mondja. Mindkét állapot javul ülve vagy állva.

3. Periodikus végtagmozgászavar (PLMD)

A PLMD-ben a lábakban és a karokban megnövekedett idegforgalom alvás közben akaratlanul is megrándul, ami felébresztheti, mondja Khayat. „Az ember nem emlékezne ezekre a rándulásokra, mert nagyon rövid epizódok. De megzavarhatják az alvást, és úgy ébredhet, hogy nem friss vagy csak fáradt. ”

4. Álmatlanság

Az álmatlanság is okolható, amely gyakran együtt jár krónikus betegségekkel. „Ha krónikus betegsége van, gyakran van benne némi aggodalom vagy szorongás. Néha aggodalomra ad okot a kórházi kezelések, a gyógyszeres kezelések ütemezése. Vagy csökkent az aktivitás. Mindezek a dolgok befolyásolják az alvás fenntartásának képességét” – mondja Khayat.

Jobb alvási pozíció

Markham szerint a legtöbb szívelégtelenségben szenvedő ember próbálgatással találja ki a legjobb alvási pozícióját. Íme 5 dolog, amit érdemes kipróbálni, ha szívelégtelenségben szenved, és nehezen aludni szeretne.

1. Vegyen részt alvási apnoe szűrésen. OSA esetén folyamatos pozitív légúti nyomású (CPAP) gép vagy egyéb kezelés írható elő. “Néhány betegnél, akik ezt a (CPAP) kezelést kapják, javult az ejekciós frakció, amely a szív pumpáló funkciója, és még néhány adat is alátámasztja, hogy ez a beavatkozás csökkentheti az aritmiákat is.” mondja Markham.

2. Aludj az oldaladon. Ha alvási apnoéja van, az oldalsó alvás előnyös lehet azok számára, akik nem tolerálják a CPAP-ot, mondja Khayat. „Szívelégtelenségben szenvedő betegeknél az oldalsó, bal vagy jobb oldali alvási pozíció gyakran csökkentheti az alvási apnoét. ”

Egy kis vita övezi, hogy a bal vagy a jobb oldal a legjobb, mondja Khayat. Ha beültetett defibrillátora van, aludjon az ellenkező oldalon. A legtöbb defibrillátort a bal oldalra ültetik be, így a jobb oldalon való alvás kényelmesebb lehet.

“Ha nincs implantátumuk, néha a bal oldal kényelmesebb, mert a terhességhez hasonlóan ez is enyhíti a nyomást az IVC-n, a test legnagyobb vénáján, amely a jobb oldalon van” – mondja Khayat.

3. Emelje fel az ágy fejét. „Néhány embernek több párnára van szüksége, vagy fel kell emelnie az ágy fejét ahhoz, hogy aludni tudjon” – mondja Markham. A lejtőn történő alvás csökkentheti a tüdő pangásából eredő anatómiai és térfogati túlterhelést, beleértve az ortopnoét és a paroxizmális éjszakai nehézlégzést.

A Medicare B rész fedezi az állítható kórházi ágyak bérlését vagy vásárlását, feltéve, hogy orvosa orvosilag szükséges felszerelést ír elő. A 20 százalékos önrész és az önrész érvényes. A plusz párnák is működnek, de a teljes hátadat és a fejedet is meg kell emelni.

4. Emelje fel a lábát. Ha ödéma van a lábában vagy a lábfejében, kényelmes lehet párnát tenni a lába alá, hogy csökkentse a duzzanatot, mondja Markham. Az éjszakai kompressziós zokni viselése is segíthet.

5. Ne aludjon hanyatt fekve, hacsak nincs CPAP gépe. „Amint a páciens CPAP-t kap, bármilyen pozícióban aludhat, mert a gép megakadályozza az alvási apnoét” – mondja Khayat.

Az alvási pozíciótól függetlenül, ha szívelégtelenség vagy bármilyen krónikus betegség esetén jobb éjszakai alvást szeretne kapni, a fő hangsúlyt a jó alváshigiéniára kell helyezni, mondja Khayat. Azt javasolja, hogy tartsák be a rendszeres alvási és ébrenléti időt, kerüljék az alkoholt és a koffeint lefekvés előtt – mindkettő megzavarhatja az alvást –, és néhány órával lefekvés előtt tartózkodjon az elektronikus eszközöktől, ami megnehezítheti az elalvást.